Welkom op de weblog van .... M S D I R K D E G R O O T....


woensdag 28 november 2007

CD Opname Zeemanskoor de Kleine Jantjes



Zaterdag 24 november 2007 is het dan eindelijk zover. De dag van de CD opname. We moeten er om 10 uur zijn, maar als ik even na 9.30 uur arriveer, is bijna het hele koor al aanwezig. In het schitterende clubgebouw van het Dordrechts Philharmonisch Orkest, in het zogenoemde Huis van de Phil. Nog geen bier natuurlijk op dit vroege tijdstip en haring helemaal niet; maar een kopje koffie om goed wakker te worden, gaat er ook wel in.
Er moet flink aangepoot worden vandaag. Daar zijn we op voorbereid. We moeten 18 nummers opnemen en dat is geen kattenpis! Dus wordt er klokslag tien uur met het karwei begonnen. Het is geweldig om te zien hoe gemotiveerd alle Jantjes vandaag zijn. Vergeleken met een normale repetitie, lijkt het nu wel een modelklas! Er heerst een discipline als bij een peloton Mariniers dat op oefening is. Het is zelfs 18 keer voorgekomen, dat de Jantjes wel twee maal vijf seconden lang hun waffel konden houden. Namelijk als het rode opnamelampje brandde.
Grandioos. Daarom verlopen de opnamen ook buitengewoon soepel. Het één na het andere lied komt op de band te staan. Soms moet het een keertje over gedaan worden, maar meestal is het in één klap raak. Wat wil je anders met zo’n grote groep klasse-zangers! En wat te denken van onze grandioze muzikanten!
Tussen de bedrijven door, komt een fotograaf met een paardenstaart plaatjes schieten voor de hoes van de CD.
Al met al is het best gezellig. Vooral in de korte pauzes die we hebben. Het bestuur heeft nota bene zelfs voor een lunch gezorgd. Heerlijk ouderwets, broodjes met een beker koude melk. Ik moet denken aan vroeger. Toen we op school ook iedere dag zo’n flesje melk kregen.
Na het eten gaan we onvervaard verder. We zijn ongeveer op de helft. De discipline verslapt niet, maar het tempo loopt langzaam maar zeker een beetje terug. Dat is ook niet zo vreemd. De vermoeidheid begint toe te slaan. Vind je het gek? Ik heb eens rond gekeken en telde geloof ik niet meer dan 3 Jannen, die nog geen grijs haar hebben! Maar we blijven enthousiast doorgaan. De ene song na de andere. Pas helemaal aan het eind, wordt er een biertje gedronken, maar dan is het al bijna vijf uur.
De dirigent is trots op ons en wij zijn heel trots op onze dirigent. Vooral als hij, na alles afgeluisterd te hebben, bekend maakt, dat de opnames heel goed gelukt zijn. Boven verwachting zelfs. Dan hoor je het ook eens van een ander. Grandioos toch? Nu kijken we met spanning uit naar de dag waarop ons meesterwerk wordt uitgebracht.
Met dank aan Mirjam, die de foto's gemaakt heeft.






.

Meer foto's van de Kleine Jantjes?
Klik hier


25/11/2007
Wim de Wit

Geen opmerkingen: